5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Νέες συμφωνίες διαβουλεύτηκαν 122 εταιρίες από Ελλάδα και Γερμανία

Δελτίο Τύπου

5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ

Νέες συμφωνίες διαβουλεύτηκαν 122 εταιρίες από Ελλάδα και Γερμανία

 

Τα περιθώρια σύναψης νέων εμπορικών, επιχειρηματικών ή και επενδυτικών συμφωνιών διερεύνησαν 122 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τη Γερμανία, συμμετέχοντας σε 53 e-Β2Β συναντήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στο πλαίσιο του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις», που διοργάνωσε, ψηφιακά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Πρόκειται για εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε βασικούς κλάδους της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι ΑΠΕ, η διαχείριση απορριμμάτων, η τεχνολογία πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών (ICT), ο τουρισμός και η αγροδιατροφή. 

Οι διαδικτυακές συναντήσεις διενεργηθήκαν μέσω e-πλατφόρμας που αναπτύχθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό και υποστηρίχθηκαν από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, στο οποίο τοποθετήθηκαν 27 πολιτικοί, διπλωμάτες, εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία, παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 650 ενδιαφερόμενοι.

 

Χορηγοί του 5ου Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ ήταν οι εταιρίες: ACCENTURE, ADAPTIT, ALLIANZ, BASF, BOEHRINGER INGELHEIM, ROBERT BOSCH, ΕRGO, EUROBANK, RWEWRE και PRO EVENTS.

Networking Partners του Φόρουμ: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ντύσσελντορφ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Άαχεν και ΚΑΠΕ.

Το Φόρουμ υποστήριξαν ως Χορηγοί Επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το kathimerini.gr, το moneyreview.gr και η Griechenland Zeitung.