Αγαπητοί αναγνώστες, καθώς μπαίνουμε σε μία νέα φάση της παγκόσμιας οικονομίας και του παγκόσμιου εμπορίου, ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, έδωσαν τη θέση τους στη συγκρατημένη πλέον αισιοδοξία και στην ανάγκη όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πώς οφείλουμε να προχωρήσουμε σε πάρα πολλές αλλαγές, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό, κοινωνικό, προϊοντικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν μία νέα περίοδο και η λέξη “κανονικότητα” πρέπει να δώσει τη σκυτάλη στη λέξη “προσαρμοστικότητα”. Η λήψη και η ορθή επεξεργασία των πληροφοριών, η χρήση των βάσεων δεδομένων και η αξιοποίηση των πληροφοριών που λαμβάνουμε θα είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση, την ανάπτυξη και την επιτυχία του μέλλοντος. Αναφορικά, όλοι μας ακούμε για το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του.

Θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου μελετώντας πώς νέα προβλήματα και νέες προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με παλαιά συστήματα και παλαιές λύσεις. Οφείλουμε άμεσα να εξελιχθούμε ταχύτατα. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!