Δύο ελληνικές εταιρίες στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών Asia Fruit Logistica 2022

Δύο ελληνικές εταιρίες, η «ΑΝΥΦΙ Μητροσύλης» και η «Φρούτα Πρωτοφανούση» συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση στην Ασία για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, την Asia Fruit Logistica, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, μετά από 3ετή διακοπή λόγω πανδημίας, στην Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης.

   Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή φορά το Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, στο οποίο μετείχαν οι δυο εταιρείες.

   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παρά την απουσία των Κινέζων επισκεπτών λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών της Κίνας, η επανέναρξη της κορυφαίας αυτής κλαδικής Έκθεσης στην Ασία χαρακτηρίσθηκε από μεγάλη επισκεψιμότητα, υψηλό επίπεδο επαγγελματιών επισκεπτών και διάθεση για δικτύωση και νέες εμπορικές συμφωνίες. Τη φετινή Έκθεση επισκέφθηκαν 10.000 επαγγελματίες από 70 χώρες, μετείχαν 420 εκθέτες από 42 χώρες και 18 Εθνικά Περίπτερα, ενώ σε παράλληλες εκδηλώσεις διεξήχθησαν το κορυφαίο συνέδριο για φρέσκα προϊόντα Asiafruit Congress και ημερίδες για τις εξελίξεις και τάσεις του κλάδου στις Ασιατικές αγορές.

   Υπενθυμίζεται πως στην συνεχώς αναπτυσσόμενη Ασία των 4,5 δισ. κατοίκων, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θεωρούνται βασικό είδος καθημερινής διατροφής, η κατανάλωσή τους παρουσιάζει ανοδική τάση και αρκετά είδη εισάγονται με υψηλές τιμές. Η Ελλάδα είναι η 3η δύναμη στην παραγωγή και εξαγωγή ακτινιδίων που έχουν μεγάλη ζήτηση στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας, καθώς θεωρούνται ποιοτικά και κερδίζουν σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των Ασιατών καταναλωτών.

   Για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καίριος στόχος είναι να επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες – πρωτόκολλα για την εξαγωγή και άλλων ειδών φρούτων, ώστε οι ελληνικές εταιρίες να διακινήσουν στις πολυπληθείς ασιατικές αγορές μεγαλύτερους όγκους προϊόντων.

   Η επόμενη Asia Fruit Logistica θα «επιστρέψει» και πάλι στο Εκθεσιακό Κέντρο AsiaWorld-Expo στο Χονγκ Κονγκ, από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, όπου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα δώσει ξανά τη δυνατότητα σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους στη διεθνή αγορά της Ασίας μέσω της διοργάνωσης Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου.

   Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί, για πληροφορίες αναφορικά με την έκθεση και τη συμμετοχή στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.