Εξαιρετική η συμμετοχή της GREAT EXHIBITIONS στη μεγάλη επιστροφή της Prowein 2023

H Great Exhibitions διοργάνωσε μεγάλο μέρος της ελληνικής συμμετοχής στην Prowein 2023 με επιτυχία. Η εκθεσιακή παρουσία 40 και πλέον ελληνικών εταιρειών του κλάδου του οίνου και των αποσταγμάτων, με δυνατές επίσης συμμετοχές από Ελληνικές Περιφέρειες, ξεχώρισε για την υψηλή αισθητική και την εντυπωσιακή κατασκευή των περιπτέρων τους, τα οποία αποτέλεσαν βασικό εργαλείο προβολής και προώθησης των προϊόντων τους και βοήθησαν στην προσέλκυση δυνητικών αγοραστών και στην πραγματοποίηση σημαντικού αριθμού εμπορικών συναντήσεων.

Στη φετινή ProWein ήταν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου. Καμία άλλη εμπορική έκθεση στον κόσμο δεν προσφέρει μια τόσο ολοκληρωμένη σύνθεση. 6.000 εκθέτες από 60 χώρες και περισσότερους από 49.000 επαγγελματικούς επισκέπτες, από 141 χώρες. Είναι άξιο αναφοράς ότι το 50% των επισκεπτών που επισκέφτηκαν το Dusseldorf προέρχονταν από άλλες χώρες πλην της Γερμανίας. Το παρόν έδωσαν και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, οι οποίοι φυσικά επισκέφτηκαν τη συμμετοχή της Great Exhibitions και στήριξαν την Ελληνική συμμετοχή.

Οι πολυάριθμοι χώροι γευσιγνωσίας, οι ειδικές δημιουργικές εκδηλώσεις και τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, συνέβαλαν σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση για το 2023. Η φετινή διοργάνωση της Prowein ήταν μία πραγματικά μεγάλη γιορτή του κρασιού, όπου πραγματοποιήθηκαν, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, χιλιάδες Β2Β συναντήσεις σε εξαιρετικό κλίμα, καθιερώνοντάς τη ως σημείο αναφοράς και συνάντησης του κλάδου όπου δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος, η Ελληνική συμμετοχή ήταν στο Hall 17 και η συμμετοχή της Great Exhibitions ήταν στην νέα κεντρική ανατολική είσοδο και μαζί με τους Ιταλούς παραγωγούς, ένας συνδυασμός που προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Επίσης, υπήρξε παρουσία Ελληνικών εταιρειών στο Hall 13 με αποστάγματα.

Οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την επιλογή τους για σταθερή και διαχρονική συμμετοχή τους στην έκθεση. Η συμμετοχή της Great Exhibitions αποτέλεσε πόλο έλξης σημαντικών διεθνών αγοραστών, απαρτίστηκε από Έλληνες οινοποιούς που έδωσαν έμφαση σε γηγενείς ποικιλίες, με αφετηρία πάντοτε τους ελληνικούς ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε διεθνείς και καταξιωμένες ποικιλίες. Μεμονωμένες δυναμικές συμμετοχές των μεγάλων οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα  έδωσαν το στίγμα τους για τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά ο κλάδος για τη διεύρυνση των μεριδίων τους και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα των ετικετών των ελληνικών οίνων. Μέσω της Great Exhibitions συμμετείχαν οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, με αρκετούς συμμετέχοντες η καθεμία, αναδεικνύοντας έτσι τις τοπικές ποικιλίες τους.

Την παρουσία τους εμπιστεύτηκαν στη Great Exhibitions για άλλη μία φορά, με απόλυτη επιτυχία, μερικά από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας όπως CAVINO , GREEK WINE CELLARS, MEGA SPILEO, ROUVALIS, SOKOS WINERY, BOUTARI WINERIES, ΒΑΒΑΤΖΙΜ, NOEMA, OENOPS WINERIES, MALAMATINA WINES, TSELEPOS και πολλοί άλλοι νέοι παραγωγοί που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά   στην μεγαλύτερη Έκθεση κρασιού του κόσμου.

Μέσα στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η Great Exhibitions βρίσκεται κοντά στους οινοπαραγωγούς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2023, με περισσότερα από 60 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με εξειδικευμένα εκθεσιακά γεγονότα μόνο για τον κλάδο του οίνου. Η εταιρεία μας μέσα από τις δράσεις της δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες οινοποιούς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές από σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική. Στο εκθεσιακό μας πρόγραμμα βρίσκονται οι Prowine Asia (12-15/5), Vinexpo Asia (23-25/5), Prowine China (8-10/11) και Vinexpo America (tba 2024).

Περισσότερα νέα στο site www.greatexhibitions.gr