Η Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, CIFTIS 2021 θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο

Η Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες (China International Fair for Trade in Services -CIFTIS), μία μεγάλη εκθεσιακή διοργάνωση για το εμπόριο των υπηρεσιών στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Η Κίνα θα επεκτείνει το άνοιγμα του τομέα των υπηρεσιών και θα χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς πρόσβασης στην αγορά, όπως δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ο Τσεν Τσαντζιάνγκ, αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.

Δίνοντας έμφαση στο άνοιγμα της αγοράς, στη συνεργασία, αλλά και στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η CIFTIS 2021 θα επικεντρωθεί σε τρέχοντα ζητήματα, όπως, η ψηφιακή οικονομία και το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, δήλωσε ο Γιαν Λιγκάνγκ, επικεφαλής του Τμήματος Εμπορίου στο Δήμο του Πεκίνου.

Μερικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εκτός του Εθνικού Συνεδριακού Κέντρου της Κίνας που παραδοσιακά φιλοξενεί την έκθεση, στο Πάρκο Σουγκάνγκ που αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς για την κινεζική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Γιαν.

Μέχρι χθες, περίπου 138 φορείς από το εξωτερικό και ξένες πρεσβείες στην Κίνα είχαν εκφράσει τις προθέσεις τους για την εκθεσιακή παρουσίαση προϊόντων ή την πραγματοποίηση συναντήσεων στη CIFTIS, όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η έκθεση, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2-7 Σεπτεμβρίου, ενώ το εμβαδόν του εκθεσιακού της χώρου, θα καλύψει έκταση 130.000 τετραγωνικών μέτρων, με τη διοργάνωση άνω των 100 φόρουμ, διασκέψεων και επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων.