Ι. Λιανός: Η ακρίβεια και αύξηση κόστους ζωής είναι πρώτη προτεραιότητα – Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Να ενισχυθούν οι διαδικασίες συλλογικών διευθετήσεων και αγωγών για την προστασία των καταναλωτών και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για προσλήψεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ως εργαλεία στη μάχη για την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους ζωής, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

   Ο πρόεδρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

   «Η ακρίβεια και αύξηση κόστους ζωής είναι το νο 1 πρόβλημα/προτεραιότητα σήμερα, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση και εμείς περιμένουμε ακόμα να προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που είχαν προγραμματιστεί για το 2021 και 2022 και για τις οποίες υπάρχουν ήδη οι πόροι.

   Ας περιορίσουμε επιτέλους τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ας δώσουμε, ουσιαστικά, πλέον, τα εργαλεία στις ανεξάρτητες αρχές να προχωρήσουν οι ίδιες, άμεσα, τις διαδικασίες για τις προσλήψεις που έχουν εγκριθεί και προγραμματιστεί πριν 2 έτη. Τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

   Ας σκεφτούμε επίσης τρόπους να ενισχύσουμε την προστασία των καταναλωτών με διαδικασίες συλλογικών διευθετήσεων και αγωγών όπως πχ στην Ολλανδία. Το εργαλείο αυτό θα συμπληρώσει τους λιγοστούς ανθρώπινους πόρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού και θα φέρει αποτρεπτικά αποτελέσματα άμεσα».