Καινοτόμα προϊόντα από την εταιρεία Ήπειρος

Η γνωστή βιομηχανία Ήπειρος επέκτεινε πρόσφατα τη σειρά τυριών της με τρία νέα καινοτόμα προϊόντα

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:
• Ήπειρος Αλειφωτή με φέτα
• Καπνιστή
• Ταλαγάνι Ελαφρύ

Τα τρία προϊόντα απαντούν στις γευστικές επιθυμίες, τις διατροφικές ανάγκες, αλλά και τις συνήθειες κατανάλωσης του σύγχρονου ελληνικού νοικοκυριού.
Πιο συγκεκριμένα,
• Στην Ήπειρος Αλειφωτή συνδυάζονται δυο παραδοσιακά Π.Ο.Π. τυριά, η Φέτα Ήπειρος και το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές, σε αναλογία 50:50 με αποτέλεσμα ένα αλειφόμενο τυρί, με κρεμώδη υφή όπου είναι αισθητά τα κομματάκια φέτας. Έχει πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία, καθώς αποτελεί πηγή ασβεστίου και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η Ήπειρος Αλειφωτή καταναλώνεται σκέτη, αλειμμένη σε ψωμί, παξιμάδια ή σε σαλάτες- ως συνοδευτικό του φαγητού, αλλά και ως συστατικό συνταγών.

• Η Ήπειρος Καπνιστή φτιάχνεται με φέτα Ήπειρος που καπνίζεται με φυσικό τρόπο με ξύλο οξιάς και χαρίζει ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα που συνδυάζει την πλούσια, ελαφρώς όξινη γεύση της φέτας Ήπειρος με τις πικάντικες νότες που προσδίδει στο τυρί το κάπνισμα με οξιά. Η Ήπειρος Καπνιστή κυκλοφορεί στην καινοτόμο συσκευασία Vacuum Twin Pack 200γρ., που αποτελείται από δυο ανεξάρτητες, αποσπώμενες μερίδες των 100γρ., προσφέροντας στον καταναλωτή τη δυνατότητα να απολαύσει την ποσότητα που χρειάζεται κάθε φορά, διατηρώντας φρέσκο το υπόλοιπο τυρί.

• Τέλος, το Ήπειρος Ταλαγάνι Ελαφρύ, με μόλις 15% λιπαρά και όλη τη γνώριμη γεύση του δημοφιλούς τυριού σχάρας. Φτιάχνεται από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, έχει μαστιχωτή υφή και δεν λιώνει στο ψήσιμο. Αποτελεί κατάλληλο τυρί τόσο για αλμυρά όσο και γλυκά πιάτα, με τα χαμηλά λιπαρά.