Κίνα-κορονοϊός: Αναβλήθηκε η διεξαγωγή της Έκθεσης Βιβλίου του Χονγκ Κονγκ έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

Η διεξαγωγή της Έκθεσης Βιβλίου του Χονγκ Κονγκ αναβλήθηκε εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων νέου κορονοϊού που αποδίδονται σε τοπική μετάδοση στο διεθνές αυτό οικονομικό κέντρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, μόλις δύο ημέρες πριν από την ημέρα που προγραμματιζόταν να αρχίσει η έκθεση.

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης του Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ διευκρίνισε ότι η έκθεση αυτή, η οποία προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, θα αναπρογραμματιστεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία ωστόσο δεν διευκρινίστηκε. Άλλες τρεις εκθέσεις που προβλεπόταν να διεξαχθούν τον Ιούλιο αναβλήθηκαν επίσης.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν προειδοποιήσει για ένα κλιμακούμενο τρίτο κύμα Covid-19 και προέβησαν στο κλείσιμο όλων των σχολείων και την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το Χονγκ Κονγκ έχει καταγράψει 1.470 κρούσματα SARS-CoV-2 και 7 θανάτους από Covid-19. Μεταξύ των 38 νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες Κυριακή, τα 30 είχαν μεταδοθεί σε τοπικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ