Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 981 εργαζομένων από την ΚΕΟΣΟΕ

Ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων εργαζομένων το οποίο υλοποιεί ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). «Σκοπός του προγράμματος» σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ «είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας 981 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως κλάδου και επιχείρησης που απασχολούνται), μέσω της αναβάθμισης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, καθώς και ο εφοδιασμός τους με πρόσθετες γνώσεις, δεξιότητες & ικανότητες προσαρμοσμένες στις συνεχείς αλλαγές και τις νέες αναπτυξιακές προκλήσεις που δημιουργούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον και την αγορά εργασίας στη βάση των 5 θεματικών αντικειμένων».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 100 και 80 ωρών, με τις αιτήσεις ενδιαφέροντος να γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πέντε κατηγορίες οι οποίες είναι:

1. Γευσιγνώστης Οίνων,

2. Στέλεχος διαδικτυακού Marketing Οινοποιητικών Προϊόντων,

3. Στέλεχος Ανάπτυξης Οινοτουρισμού,

4. Στέλεχος Εξαγωγικού – Διεθνούς Εμπορίου Οινοποιητικών Προϊόντων

5. Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών προϊόντων

Όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος «η θεματολογία των προγραμμάτων θα συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του συνόλου των αδυναμιών του κλάδου, με αναμενόμενα οφέλη μεταξύ άλλων:

– την αύξηση της εξωστρέφειας ,

– την ανταγωνιστικότητα,

– την αναβάθμιση της δομής και λειτουργίας των επιχειρήσεων με εισαγωγή και χρήση νέων σύγχρονων μορφών marketing, αλλά και των δικτύων διανομής,

– την διασύνδεση με τον τουρισμό λόγω της εξειδίκευσης του προσωπικού του,

– την αναβάθμιση της ποιότητας και την εισαγωγή καινοτομίας,

– την εδραίωση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των εργαζομένων που θα καταρτισθούν και θα λάβουν πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και βελτίωση της θέσης τους στην ιεραρχία των επιχειρήσεων».

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν και στις 13 Περιφέρεις της χώρας, αποκλειστικά μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Τα κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων αφορούν το χρόνο προϋπηρεσίας, τη σχέση εργασίας – καθεστώς απασχόλησης, την ηλικία και την συνάφεια εκπαίδευσης με το θεματικό αντικείμενο των προγραμμάτων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ