Στην Αθήνα το συνέδριο του περιοδικού «Monocle»

Για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο «Ποιότητας Ζωής» του διεθνούς φήμης περιοδικού «Monocle».

«Έχετε αναλογιστεί τελευταία την ποιότητα της ζωής σας; Εάν ναι, ελάτε να συναντήσετε τα στελέχη του Monocle στην Αθήνα αυτόν τον Σεπτέμβριο για να μάθετε πώς μπορούμε να αλλάξουμε ή να ξεκινήσουμε από την αρχή τις ζωές μας, τις επιχειρήσεις μας, τον τόπο μας, αλλά και να εξερευνήσουμε μία πόλη που βρίσκεται σε άνοδο». Με αυτόν τον τρόπο το διεθνές επιδραστικό περιοδικό «Monocle» στην ηλεκτρονική του σελίδα προσκαλεί από τις 23-25 του μηνός. στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο περίφημο συνέδριό του με τίτλο «Quality of Life».

Σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη σε άνοδο», οι δημοσιογράφοι του έγκριτου Μέσου, που μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύει σημαντικά θέματα επικαιρότητας από όλο τον κόσμο, επέλεξαν την ελληνική πρωτεύουσα για να διοργανώσουν το 6ο κατά σειρά ετήσιο Συνέδριό τους, μετά τη Λισαβόνα, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη και τη Μαδρίτη.

Στο Συνέδριο, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), η Αθήνα θα φιλοξενήσει περισσότερους από 25 διάσημους ομιλητές και 130 εκπροσώπους από τον διεθνή χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής, των επιστημών, της δημοσιογραφίας κ.ά. κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία μεγάλη ευκαιρία προβολής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιλογή της Αθήνας έγινε με βάση το σκεπτικό ότι «στην πόλη ανθίζουν νέες επιχειρήσεις και η καλλιτεχνική σκηνή ευημερεί, παράγοντες που έχουν υποχρεώσει τη γενιά της διασποράς με ταλέντο να επιστρέψει στη βάση της μαζί με φιλόδοξους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί οι δημιουργικοί «παίκτες» επενδύουν στη φιλοξενία, στο σχέδιο, στην τεχνολογία και στη βιομηχανία, καθώς η πόλη εδραιώνει τη θέση της ως το πιο ανοιχτό και ταχέως αναπτυσσόμενο «φυλάκιο» της Ανατολικής Μεσογείου».