Τα προϊόντα της Κρήτης έρχονται στην Αθήνα στις 17 και 18 Φεβρουαρίου

Το ”2o Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Ελληνικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής- Αθήνα” θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στόχος των διοργανωτών είναι η διασύνδεση της κρητικής διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, παράλληλα με την ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη.

Το 2ο Παγκρήτιο Φόρουμ-Αθήνα θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής, όπως τονίζεται σχετικά.

Στο πρόγραμμα του Φόρουμ θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα κρητικά προϊόντα.

Το εγχείρημα του περασμένου Μαΐου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές και να χτίσουν μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Να σημειωθεί ότι κατά το 1ο Φόρουμ-Αθήνα συμμετείχαν 118 παραγωγοί και μεταποιητές από την Κρήτη και 112 εκπρόσωποι ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής, πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 12.000 Β2Β συναντήσεις.