Αγαπητοί μας αναγνώστες, η περίοδος του καλοκαιριού μας έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πώς το επίκεντρο όλων είναι ο άνθρωπος και η υγεία μας. Όλα τελικά σε αυτό τον πλανήτη γίνονται από τον άνθρωπο και θα πρέπει να έχουν ως αποδεκτή αυτόν.

Μήνας Σεπτέμβριος και όλοι ήμασταν έτοιμοι -κάτω από άλλες συνθήκες- να βάλουμε τα καλά μας, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς με σκοπό να βρεθούμε όλοι μαζί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να συζητήσουμε να σκεφτούμε να αντιπαρατεθούμε και να θέσουμε τις βάσεις για την “επιχειρηματική Πρωτοχρονιά” όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το 2020 όμως τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβησαν. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το πλήθος, τα χρώματα, τα γέλια, οι ματιές, οι πολιτικές ομιλίες, η οχλαγωγία, οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, οι καθημερινοί βιοπαλαιστές, οι ρομαντικοί “εκθεσάκηδες”, η μαύρη μπύρα, η βόλτα με τα παιδιά, η ψυχαγωγία.

Όλα τα παραπάνω, έδωσαν τη θέση τους, σε μετρημένες πολυθρόνες με ένα “ψυχρό” σκηνικό και με συζητήσεις όπου αντικείμενο είχαν τις νέες συνθήκες.

Αυτό που όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στη Νέα Πραγματικότητα και ότι αυτή φέρνει ως δομικές και ατομικές αλλαγές. Το να συζητάμε για τη νέα κανονικότητα είναι χάσιμο χρόνου. Ίσως αυτή να είναι πολύ μακριά, και να “χρυσώνουμε το χάπι” με τις σκέψεις μας και τους πόθους μας. Ίσως θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα είναι ίδια με χθες κάποια στιγμή, γιατί εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ούτε τον τρόπο σκέψης μας, ούτε τον τρόπο της επιχειρηματικής μας διαδικασίας.

Εύχομαι γρήγορα όλοι μας, Πολιτεία, επιχειρηματίες, στελέχη, εκπαιδευτικά ιδρύματα, απλοί πολίτες, “βολεμένοι” και μη, να αντιληφθούμε άμεσα τις ευκαιρίες των καιρών και εντέλει να μιλάμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο….