Σεπτέμβρης, μήνας αλλαγών…

Αγαπητοί αναγνώστες, όλοι περιμέναμε την έναρξη του φετινού φθινοπώρου με αδημονία για επιστροφή στην πραγματικότητα, όμως τα πράγματα ίσως ήρθαν λίγο διαφορετικά. Μετά από έναν Αύγουστο με κατά βάση δυσάρεστες ειδήσεις και τον χαμό ενός πολύτιμου φίλου και συνεργάτη, του τέως προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνου Μίχαλου, στου οποίου την οικογένεια και τους οικείους θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, μετά από ένα μουντό και συγκρατημένο καλοκαίρι, ο επιχειρηματικός κόσμος αδημονεί για την επιστροφή σε πλήρη δραστηριότητα, με τις εμπορικές εκθέσεις να επανεκκινηθούν δειλά, τις κοινωνικές συναναστροφές να επανέρχονται σε μια “προσαρμοσμένη κανονικότητα” και την αγορά να κινείται ελαφρώς ανοδικά μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα μείνει για αρκετούς ακόμη μήνες, η κίνηση ωστόσο οφείλει να διατηρηθεί, νέοι δρόμοι πρέπει να ανοιχθούν για την ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων ώστε να ανακάμψουν και να ανθίσουν ξανά, νέες προοπτικές και κίνητρα να δοθούν σε υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις, όχι μόνο μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά μέσα από έρευνα, γνώση, τόλμη και κινητικότητα.

Είμαστε εδώ και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά, είμαστε εδώ για να μετουσιώνουμε τις τάσεις σε ιδέες και πράξεις, προσπαθώντας για το καλύτερο. Για να είναι ο Σεπτέμβριος αυτός πιο φωτεινός από τον Αύγουστο που πέρασε.