9 Tips για ένα πιο ευχάριστο ταξίδι

 

Έλληνας εξαγωγέας σημαίνει…
Business Traveller…

• Έχετε κάποια συσκευή φόρτισης
Είναι προφανές πως οι φορτισμένες συσκευές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε και να απολαύσετε το ταξίδι στο μέγιστο. Παρ ’όλα αυτά, κρίνεται το ίδιο απαραίτητο να είστε καλυμμένοι για παν ενδεχόμενο. Η δυνατότητα χρήσης κάποιου φορητού φορτιστή θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση που πιθανώς να σας φέρει η χαμηλή μπαταρία του κινητού σας, εφόσον οι διάφορες εφαρμογές των e mail σε συνδυασμό με πολλαπλές κλήσεις την αδειάζουν ταχύτατα.

• Αξιοποιείστε τις προσφορές των ξενοδοχείων
Είναι πιθανό, εάν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς σκοπούς, να βρίσκεστε συχνά στην ίδια πόλη ή να επιλέγετε την ίδια αλυσίδα ξενοδοχείων. Η κατ’ επανάληψη προτίμηση της ίδιας εταιρείας αρκετές φορές «επιβραβεύεται» με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε υπηρεσίες και ενίοτε προϊόντα. Ενημερωθείτε πριν την άφιξη σας για τέτοιου είδους επιλογές και εντάξτε τες στο πρόγραμμα σας.

• Ζητήστε από την οικογένεια σας να σας ακολουθήσει
Συχνό φαινόμενο είναι το επιπλέον άγχος και στρες που συνδέεται με την απόσταση του εργαζομένου από το σπίτι κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών. Έχει παρατηρηθεί πως οι εργαζόμενοι που συνοδεύονται από την οικογένειά τους σε επαγγελματικά ταξίδια, αποδίδουν καλύτερα και συγκεντρώνονται ευκολότερα σε meetings. Ωστόσο όταν σε ένα ατομικό ταξίδι πλέον εισάγεται και η οικογένεια συστήνεται να στρέψετε την αναζήτησή σας για τη διαμονή σε οικογενειακά ξενοδοχεία με περισσότερες παροχές και ανέσεις.

• Έχετε μαζί σας άνετα ρούχα
Λογικό και αναμενόμενο είναι, στη βαλίτσα σας για ένα επαγγελματικό ταξίδι να παραβλέψετε να πακετάρετε άνετα ρούχα αφού η προετοιμασία στοχεύει να σας καλύψει για μέρες γεμάτες meetings και λοιπές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ωστόσο πάντα μπορεί να εμφανιστεί η ευκαιρία για βόλτα στην άγνωστη, ή και γνωστή πόλη, την οποία θα απολαύσετε πολύ περισσότερο εάν νιώθετε άνετα.

• Κάντε εκδρομές
Μπορείτε να επωφεληθείτε από το γεγονός ότι έχετε απομακρυνθεί από τη βάση σας, αφιερώνοντας μέρος του προσωπικού σας χρόνου στην ψυχαγωγίας σας. Επισκεφθείτε την πόλη που βρίσκεστε σαν επισκέπτης. Βγείτε, γνωρίστε τα μαγαζιά και τα μνημεία που μπορεί να βρίσκονται κοντά. Απολαύστε τη διαφοροποίηση της κουλτούρας, εφόσον υπάρχει, και επενδύστε χρόνο να τη γνωρίσετε.

• Να χαμογελάτε
Είναι πολύ σημαντική η θετική αντιμετώπιση του ταξιδιού στο σύνολό του. Η υπόθεση πως όλα θα πηγαίνουν συνεχώς καλά είναι έως και ουτοπική. Καλό είναι να δεχθείτε με καλή διάθεση χιούμορ και αισιοδοξία οτιδήποτε αποκλίνει από το ιδανικό σας πλάνο με απώτερο στόχο να καταφέρετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε όλο το ταξίδι παρά την πίεση, που αναμένεται.

• Χρησιμοποιείστε λίστα
Δεδομένης της χρονικής πίεσης, μπορεί να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας όσα κρίνατε απαραίτητα. Για να αποφευχθεί τελείως κάτι τέτοιο, δημιουργήστε λίστα με όσα θεωρείτε ότι χρειάζεστε να έχετε, από τα απολύτως βασικά πράγματα μέχρι τα λιγότερο σημαντικά. Συγκρίνετε τη λίστα με τη βαλίτσα σας και τσεκάρετε κατά τη διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι πιθανότητες να πάρετε πράγματα που καταλαμβάνουν χώρο χωρίς λόγο, καθώς και να μην αγνοήσετε άλλα σημαντικά.

• Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.
Προσπαθήστε να μην κανονίσετε το ταξίδι σας εντός αυστηρών χρονικών ορίων. Εάν στόχος είναι να παραβρεθείτε σε κάποιο meeting το πρωί, κανονίστε την πτήση σας το προηγούμενο βράδυ. Με τον τρόπο αυτό περιορίζετε την πίεση και το άγχος που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

• Προσέξτε την υγεία σας
Παρά το απαιτητικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσετε, δεν πρέπει να αλλάξετε πολύ τις διατροφικές σας συνήθειες, να μην παραλείπετε γεύματα και να φροντίζεται να προσλαμβάνετε τις βιταμίνες που ο οργανισμός σας χρειάζεται. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό ενώ καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιο σνακ.