Αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Φωτό: Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

Την αισιοδοξία της για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών εξέφρασε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, χαιρετίζοντας τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η κΣακελλαρίδη σχολίασε πως οι προβλέψεις του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για ανάπτυξη κατά 4,2% τη φετινή χρονιά και 4,8% κατά το 2022, θα λειτουργήσουν ως «εμβόλιο αισιοδοξίας» για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως συνιστούν μια ενθαρρυντική προοπτική. Η ίδια πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι θα παίξουν μεγάλο ρόλο η πανδημία και τα γεωπολιτικά γεγονότα.

Έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι, όπως είπε, απέδειξαν στα χρόνια των μνημονίων πως αποτελούν ισχυρό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας το μερίδιο της συμμετοχής τους στο ΑΕΠ, ενώ στάθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξωστρέφεια, υιοθετώντας ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου για την χάραξη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

«Οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί. Η στήριξη όχι μόνο της Πολιτείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγγυώνται την επιτυχία του στόχου μας», υπογράμμισε κλείνοντας και δήλωσε πεπεισμένη πως «ο μικρός άθλος» που πέτυχαν οι Έλληνες εξαγωγείς κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μπορεί να συνεχισθεί, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και στη δημιουργία νέου πλούτου που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.