Αλλάζει το ωράριο τραπεζών με τη νέα Κλαδική Σύμβαση Εργασίας

Αλλάζει το ωράριο τραπεζών με τη νέα Κλαδική Σύμβαση Εργασίας

Έπειτα από τις σχετικές διαπραγματεύσεις, το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών πλέον τίθεται από τις 08:00 μέχρι τις 14:00. Οι νέες αυτές ώρες αναμένεται να ισχύσουν από τις 1 Μαΐου του 2019.

Οι δύο πλευρές κάθισαν μαζί στο τραπέζι για περίπου τρεις μήνες, μέχρις ότου ολοκληρώσουν και τυπικά τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων – ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος). Η παρούσα συμφωνία είναι 3ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε καίρια εργασιακά θέματα, όπως στην προστασία των υπαλλήλων, στην εκπαίδευση τους αλλά και στην αύξηση των απολαβών τους.

Η Ομοσπονδία συγκεκριμένα ανέφερε πως «Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως, ενώ εκφράζει την ικανοποίησή της από την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν πάει να παραμένει σε εγρήγορση, ενόψει πιθανών εξελίξεων στον χώρο.