ANASSA ORGANICS

Ποιοτικά προϊόντα, ‘ευωδιαστές’ εξαγωγές

Η   Anassa Organics είναι άλλη μια ελληνική εταιρεία που συλλέγει, συσκευάζει, εμπορεύεται προϊόντα της ελληνικής γης με σεβασμό στην παράδοση και με το ‘μάτι’ της στραμμένο στον διεθνή καταναλωτή. Λίγο χρόνια μετά την ίδρυσή της αποσπά κορυφαία διεθνή βραβεία και παρουσιάζει εντατική εξαγωγική ανάπτυξη. Αυτό δεν θέλουμε;

H  Γιάννα Ματθαίου και Αφροδίτη Φλώρου, στελέχη που προέρχονται από το χώρο του marketing και την παροχή υπηρεσιών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία εμπορίας αφεψημάτων την οποία ονόμασαν Anassa Organics (Άνασσα, σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά). Με έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής, η εταιρεία κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο αναδειχθεί ως μια από τις πιο ποιοτικές επιχειρήσεις του κλάδου της ενώ σύντομα άρχισε να αποσπά σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί σταθερά 10 εργαζόμενους και σε αυτούς προστίθενται, με εποχιακή απασχόληση, κάποιοι επιπλέον.

Εδώ είναι Ελλάδα!

Όπως αναφέρουν οι ίδιες οι δημιουργοί της, δύο είναι τα …συστατικά της επιτυχίας τους: η προσεκτική επιλογή των αρωματικών φυτών που χρησιμοποιούν και οι εξαιρετικά σχεδιασμένες αλλά και ιδιαίτερα λειτουργικές συσκευασίες τους.

Στην Anassa Organics επιλέγονται τα καλύτερα ελληνικά αρωματικά φυτά βιολογικής καλλιέργειας, συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο. Η εταιρεία πραγματοποιεί εργαστηριακές αναλύσεις για την ποιότητά τους σε συνεργασία με ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών κι ερευνητών. Τα φυτά διαλέγονται και καθαρίζονται με το χέρι, διατηρούνται ολόκληρα τα φύλλα και οι καρποί για να διακρίνεται η υψηλή ποιότητά τους. Η Anassa Organics έχει δώσει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στη συσκευασία και για το λόγο αυτό, επιλέχθηκε ως μέσο συσκευασίας το μεταλλικό κουτί που είναι το καλύτερο μέσο φύλαξης των βοτάνων για να διατηρούνται τα συστατικά τους αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως εξηγούν οι δύο συνεργάτιδες επιλέγουν προϊόντα της ευλογημένης ελληνικής γης η οποία φιλοξενεί περίπου 6.500 είδη και υποείδη φυτών από τα οποία τα περίπου 1.600 θεωρούνται ενδημικά, δηλαδή φύονται αποκλειστικά στον ελλαδικό χώρο και δεν απαντώνται αλλού. Η επιμονή τους στο να χρησιμοποιούν προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας συνδέεται ακριβώς με τη θέλησή τους να προσφέρουν στους καταναλωτές άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά τα οποία καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς χημικά λιπάσματα, προέρχονται από ξεκούραστα εδάφη που προσφέρουν αβίαστα κι ανόθευτα αρώματα, γεύσεις και πολύτιμες ιδιότητες.

Και τώρα πάμε έξω!

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στον εξαγωγικό τομέα όπου η εταιρεία δοκιμάζει τις δυνάμεις της εδώ και χρόνια. Κι όπως φαίνεται, τα πάει πολύ καλά. Τα προϊόντα της Anassa Organics εξάγονται ήδη σε αρκετές χώρες και διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πρώτη και ίσως πιο σημαντική εξαιτίας της μεγάλης παράδοσης στο τσάι και τα αφεψήματα είναι η αγορά της Αγγλίας. Η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει τα προϊόντα της σε ορισμένους ‘ναούς’ του βρετανικού λιανεμπορίου όπως τα καταστήματα Selfridges, Patridges, Wholefoods Market κ.ά.

Αλλά και στα Galleries Lafayette (Γαλλία), Jelmoli (Ελβετία), Spinneys & Waitrose (Ντουμπάι), Frische Paradies (Γερμανία), στο Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κορέα, την Κίνα, την Σιγκαπούρη, την Σουηδία, την Νορβηγία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ρουμανία, καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της εταιρείας. Έχουν επίσης τοποθετηθεί στα Hellenic Duty Free και στην Aegean Airlines (πώληση on board).

Οι δύο συνεργάτιδες προσπαθούν αυτό το διάστημα να διευρύνουν το δίκτυο σημείων λιανικής πώλησης των προϊόντων τους αλλά και να πετύχουν την τοποθέτησή τους σε ξενοδοχειακές αλυσίδες και επώνυμα cafe προκειμένου να φέρουν τη μάρκα Anassa Organics σε επαφή με διεθνές, απαιτητικό αγοραστικό κοινό που μπορεί όμως να εκτιμήσει την υψηλή ποιότητα που προσφέρει η εταιρεία.

Στο Top-50
Η εταιρία ξεκίνησε με ίδια κεφάλαια των ιδρυτριών της και η πρώτη σημαντική στιγμή
επιβράβευσης των προσπαθειών ήρθε το 2014 όταν ανακηρύχθηκε ως μια από τις
νικήτριες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. ‘Έκτοτε η Anassa Organics
έχει λάβει κι άλλα βραβεία με πιο σημαντικά τα συνεχή βραβεία Great Taste Producer
στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό Great Taste. Μάλιστα τρία από τα προϊόντα της,
τα Organic Mint, Mountain Tea, και Lemon Verbena συμπεριλήφθηκαν μέσα στα 50
καλύτερα του κόσμου.