«Δημοψήφισμα» για το σήμα ποιότητας «Στέρεας Ελλάδας» από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας

 Σε ευρύ κάλεσμα προς τις παραγωγικές ομάδες, επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές για να επιλέξουν από κοινού το νέο σήμα ποιότητας «ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» προχώρησε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Περιφέρειας.   

   Το νέο σήμα θα καλύπτει ομάδες προϊόντων που προτείνεται να πιστοποιηθούν από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται τα νωπά ή μεταποιημένα φυτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, πάστα ελιάς, μέλι κα), τα νωπά ή μεταποιημένα ζωικά προϊόντα (γάλα, κρέας, αυγά, τυρί, κρεατοσκευάσματα), τα μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα (αρωματικά φυτά), νερά και ποτά, προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας καθώς και προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

   Στόχος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι το σήμα να καθιερωθεί και να δημιουργήσει την προσδοκώμενη υπεραξία στα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας κεφαλαιοποιώντας την προσπάθεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων που λειτουργούν της Περιφέρειας.

   Παράλληλα, να κατευθύνει τον παραγωγό, τον μεταποιητή και τον καταναλωτή, στον αναπτυξιακό στόχο που είναι η παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων.   

   Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Βελισσαρίου, ανέφερε σχετικά: «Στοχεύουμε στην ενίσχυση των παραγωγών και επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Περιφέρεια και συντονίζουμε τις ενέργειες και προσπάθειες όλων των φορέων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες και κονδύλια ενώ παράλληλα, συμβάλλουμε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και των εξαγωγών, με σκοπό να αναδειχθεί η Στερεά Ελλάδα ως ένας μοναδικός τουριστικός γαστρονομικός προορισμός». 

   Τη διαδικασία έχει αναλάβει η επιχειρησιακή ομάδα συνεργατών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο διευθυντής της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Χαράλαμπος Καραβάς και ο ειδικός σύμβουλος Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικότητας Γίγας Πέτρος, ενώ οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν το Σήμα συμπληρώνοντας την φόρμα: https://forms.gle/h4RGBW6ruaeDSdMm8