Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός μέλος στο ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, εκλέχθηκε ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ για το έτος 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής, «είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος εκλέγεται σε αυτή τη θέση, εκπροσωπώντας την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Για την εκλογή του ο κ. Λιανός δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΟΣΑ επιτελεί ένα σημαντικό συντονιστικό ρόλο στα πλαίσια της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, θέτοντας την ατζέντα των συζητήσεων στο πιο σημαντικό διεθνή Οργανισμό για θέματα ανταγωνισμού. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκλεγώ σε αυτό το ρόλο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους από άλλα Κράτη Μέλη του ΟΟΣΑ. Βλέπω σε αυτόν τον ρόλο όχι μόνο το καθήκον να εκπροσωπήσω την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, που για πρώτη φορά  συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και να προωθήσω μία προοδευτική ατζέντα στο δίκαιο ανταγωνισμού σε μία περίοδο έντονων αλλαγών, τόσο κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών, όσο και περιβαλλοντικών».

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ για το 2021 αποτελείται από τους:

* Frédéric JENNY ως πρόεδρο,

* Sarah COURT (Αυστραλία),

* Matthew BOSWELL (Καναδάς)

* Andrés BARRETO (Κολομβία),

* Olivier GUERSENT (Ευρωπαϊκή Ένωση),

* Frédéric JENNY (Γαλλία),

* Andreas MUNDT (Γερμανία),

* Ioannis LIANOS (Ελλάδα),

* Reiko AOKI (Ιαπωνία),

* Hyungbae KIM (Νότιος Κορέα),

* Alejandra PALACIOS PRIETO (Μεξικό),

* Lars SØRGARD (Νορβηγία),

* Margarida MATOS ROSA (Πορτογαλία),

* Andreas HEINEMANN (Ελβετία),

* Andrea COSCELLI (Ηνωμένο Βασίλειο).