Ο Τραμπ απαντά στα στοιχεία για συρρίκνωση του ΑΕΠ: “ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ” – Δεν έχει καμία σχέση με τους δασμούς

Ανησυχία έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, η οποία παρουσίασε απρόσμενη συρρίκνωση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους — κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Σημαντικό ρόλο στη δυσμενή αυτή εξέλιξη φαίνεται να έπαιξε το εμπορικό έλλειμμα-ρεκόρ, που ενισχύθηκε από την επιβολή δασμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης Τραμπ.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασε άμεσα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα TruthSocial, καλώντας τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση στον Δημοκρατικό προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό είναι το Χρηματιστήριο του Μπάιντεν, όχι του Τραμπ. Η χώρα μας θα ευημερήσει, αλλά πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από τα κατάλοιπα της διακυβέρνησης Μπάιντεν», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να διαχωρίσει τις δικές του πολιτικές επιλογές από τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.