4+1 Εφαρμογές για Ταξίδια

Έλληνας εξαγωγέας σημαίνει…
Business Traveller…

Εάν ανήκετε στους επαγγελματίες που συνδυάζουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια με ταξίδια αναψυχής, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το τι θα πρέπει να επισκεφτείτε σε κάθε προορισμό που θα πάτε.

Όταν πρόκειται για διακοπές, οι ταξιδιώτες βασίζονται στα smartphones τους περισσότερο από ποτέ, ως πηγή έμπνευσης για το τι θα ήταν worth visiting.
Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στα πάντα, από τις κρατήσεις ξενοδοχείων μέχρι τις τελευταίες αλλαγές πτήσεων και την απλή παροχή τοπικής εμπειρογνωμοσύνης.

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές για να κάνετε την επόμενη περιπέτεια σας όσο πιο ομαλή γίνεται – όλα με το πάτημα ενός κουμπιού (ή δύο).
 

Trip It

Το TripIt οργανώνει όλα τα δρομολόγια και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα, ώστε να έχετε τα πάντα σε ένα μέρος, προτού φτάσετε στον προορισμό σας. Ακριβώς! Οι κρατήσεις σας αποστέλλονται αυτόματα στο TripIt, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε τις ταξιδιωτικές επιβεβαιώσεις, τα δρομολόγια πτήσεων, τα εισιτήρια, τις κρατήσεις ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων, Airbnb, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και οδηγίες οδήγησης σε κάποιο σημείο. Η εφαρμογή διευκολύνει επίσης την κοινή χρήση των σχεδίων ταξιδιού σας με όποιον σας παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και οποιονδήποτε άλλο που μπορεί να χρειαστεί να συντονίσει μαζί σας.

 Road trippers

Ιδανικό για την οργάνωση αυτού του επικού οδικού ταξιδιού που πάντα θέλατε να κάνετε, το Road trippers όχι μόνο σχεδιάζει τη διαδρομή οδήγησης αλλά και σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση ξενοδοχείων στην πορεία. Η δωρεάν εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρεση ενδιαφερόντων και σημείων εκτός από των συνηθισμένων προορισμών, βοηθώντας σας να βρείτε εκπληκτικά εστιατόρια και μοναδικά σημεία στα οποία μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες και να επιστρέψετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Packing Pro

Το Packing Pro σας βοηθά να οργανώσετε τη βαλίτσα σας με μια λίστα ελέγχου που αναλύει τα πράγματα που θα χρειαστείτε ανά κατηγορία. Ξεκινήστε λέγοντας στην εφαρμογή πόσες ημέρες θα είναι το ταξίδι σας, πού πηγαίνετε και πως θα είναι ο καιρός. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλες σχετικές πληροφορίες, όπως εάν θα έχετε πρόσβαση σε πλυντήριο ή αν πρόκειται να κολυμπήσετε. Η εφαρμογή προσφέρει στη συνέχεια μια δοκιμαστική λίστα ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων αναγκαίων πραγμάτων, τα οποία μπορείτε να τροποποιήσετε και να αποθηκεύσετε. Εκτός από τις λίστες συσκευασίας, η εφαρμογή σας υπενθυμίζει επίσης τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε, όπως η ανανέωση του διαβατηρίου σας, η λήψη εμβολίων ή η αγορά ενός kit πρώτων βοηθειών.

Skiplagged

Μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε κράτηση των πτήσεων και των ξενοδοχείων σας, χρησιμοποιήστε το Skiplagged για να βρείτε τις καλύτερες τιμές και προσφορές. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης πολλές επιλογές φίλτρου για την κράτηση ξενοδοχείων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τις πιο σημαντικές για εσάς λειτουργίες – όπως δωρεάν χώρο στάθμευσης ή πισίνα – και να δείτε αμέσως ποιες ιδιότητες θα λειτουργήσουν για τα κριτήρια σας.

 Kayak

Αυτός ο γνωστός ταξιδιωτικός ιστότοπος προσφέρει επίσης μια εφαρμογή – ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες εφαρμογές ταξιδιού – η οποία σας επιτρέπει να κλείσετε εύκολα πτήσεις και ξενοδοχεία. Το app συγκρίνει εκατοντάδες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες για να σας βρουν τις καλύτερες τιμές.

 Airbnb

Είναι μια δημοφιλής ηλεκτρονική αγορά που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να νοικιάζουν σπίτια, διαμερίσματα, ιδιωτικά δωμάτια, δωμάτια ξενοδοχείων ή ιδιωτικούς χώρους στα σπίτια. Για να μείνετε σε ένα Airbnb στο επόμενο ταξίδι σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή. Εισαγάγετε την τοποθεσία που σχεδιάζετε να επισκεφθείτε, επιλέξτε ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης και τον αριθμό των επισκεπτών που περιλαμβάνονται στη διαμονή. Το Airbnb θα προτείνει τοπικές εμπειρίες καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια. Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση τον τύπο κατοικίας, την τιμή, τον τρόπο κράτησης, τις παροχές και πολλά άλλα. Εάν βρείτε κάτι που σας αρέσει, μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας μέσω της εφαρμογής.