Θεραπεία στο Jet Lag

Έλληνας εξαγωγέας σημαίνει…
Business Traveller…

Κάθε ταξιδιώτης έχει υποφέρει από jet lag σε κάποιο σημείο, και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ‘μαγική’ θεραπεία που λειτουργεί για όλους. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν και η τεχνολογία, είναι ένα από αυτά. Το jet lag εμποδίζει τους ταξιδιώτες να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα ώρας , και κυρίως δυσκολεύει όσους ταξιδεύουν για κάποιο επαγγελματικό σκοπό.
Αυτές είναι κάποιες
εφαρμογές που βοηθούν
στην καταπολέμηση του jet lag:

Timeshifter

Το Time shifter, βασισμένο σε έρευνα για τον ύπνο, παρέχει εξατομικευμένες συστάσεις για κάθε ταξιδιώτη, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το φύλο και τα κανονικά πρότυπα ύπνου ενώ συμπεριλαμβάνει και τις λεπτομέρειες σχετικά με τα ταξίδια που πρόκειται να πραγματοποιήσετε. Υποδεικνύει πότε πρέπει να κοιμηθείτε ή να μείνετε ξύπνιοι, ακόμη και αν πρέπει να λάβετε υπόψη τη μελατονίνη ή την καφεΐνη. Υπάρχει επίσης ένα γρήγορο χαρακτηριστικό ανάκαμψης για επαγγελματίες ταξιδιώτες που πρέπει να είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών ταξιδιών. Το Time shifter συνεργάζεται ακόμη και με την Under Armor παρέχοντας την υπηρεσία στους αθλητές που ταξιδεύουν.

Entrain

Η Entrain είναι μια δωρεάν εφαρμογή που ρυθμίζει τον κιρκάδιο ρυθμό, κάνοντας προτάσεις για να βοηθήσει το σώμα να προσαρμοστεί σε μια νέα ζώνη ώρας αυξάνοντας ή μειώνοντας την έκθεση στο φως. Ονομάστηκε από τη λέξη “entrainment”, που αναφέρεται στην “ευθυγράμμιση του κιρκάδιου ρυθμού ενός οργανισμού σε εκείνο ενός εξωτερικού ρυθμού στο περιβάλλον του”. Ακολουθώντας τις υποδείξεις της εφαρμογής σχετικά με το πότε να αναζητήσετε το φως και πότε πρέπει να αποφύγετε την έκθεση, στη νέα σας ζώνη ώρας το συντομότερο δυνατό.

 Ιnsight

Το Ιnsight είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές δωρεάν διαλογισμού. Η ακρόαση μιας ακολουθίας nidra γιόγκα ή οι ήχοι από διάφορα όργανα μουσικής που βοηθούν στον διαλογισμό, βοηθούν να χαλαρώσει κάποιος είτε κατά την διάρκεια του ταξιδιού με το αεροπλάνο ή αφού κάποιος φτάσει στον προορισμό του. Με σχεδόν 14.000 διαφορετικούς διαλογισμούς .

Uplift

Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια ελαφρώς διαφορετική μέθοδο για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες, την βιορυθμική ακουστική. Μόλις συμπληρωθεί το δρομολόγιό (πόλεις αναχώρησης και άφιξης, ημερομηνίες και ώρες), το Uplift δίνει λίγες ασκήσεις κατά την προσγείωση με ένα εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε διάφορα σημεία στο σώμα , βοηθώντας το σώμα να προσαρμοστεί φυσικά στη νέα ζώνη ώρας.