Ελληνίδα ακαδημαϊκός αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο William & Mary της Αμερικής

H ακαδημαϊκός Δρ. Πέγκυ Αγγούρη θα αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου στο περίφημο αμερικανικό πανεπιστήμιο William & Mary. Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George MasonUniversity, όπου επιβλέπει 4.000 φοιτητές, περίπου 700 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό και διαχειρίζεται προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 80 εκατομμυρίων δολαρίων, θα αναλάβει καθήκοντα στη νέα της θέση την 1η Ιουλίου 2019.

H Δρ Αγγούρη, έλαβε το πτυχίο της από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το M.S. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Είναι επίσης διευθύντρια του CenterforEarthObserving and Space Research στο Πανεπιστήμιο George Mason, ενώ ειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων, την τηλεπισκόπηση και τα γεωπεριβαλλοντικά συστήματα πληροφοριών.

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε η κ. Αγγούρη.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνες της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 εκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το NationalScienceFoundation, τη NASA και το NationalGeospatialIntelligenceAgency.

Στην ανακοίνωση της, η πρόεδρος του William & Mary, ΚάθρινΡόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».

Η θέση του αντιπροέδρου θέτει την Δρ. Αγγούρη ως την κορυφαία ακαδημαϊκή αξιωματούχο του Πανεπιστημίου και την καθιστά υπεύθυνη για την επίβλεψη των σχολών Arts&Sciences, Raymond A. MasonSchool of Business, William & Mary School of Education, William & Mary LawSchool, William & Mary School of MarineScience στο VirginiaInstitute of MarineScience και τις Βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου.