Μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο: 4 tips για να διαχειριστείς τον χρόνο σου

Η  μεγάλη αναμονή ανάμεσα σε πτήσεις έχει αποτελέσει ταλαιπωρία για αμέτρητους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο. Έχεις σκεφτεί ποτέ, όμως, ότι τελικά μπορεί να υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να “σκοτώσεις” την ώρα σου σε ένα αεροδρόμιο; Παρακάτω βρίσκονται 4 tips για να καταφέρεις να διαχειριστείς τον χρόνο περιμένοντας τον φωτεινό πίνακα να δείξει ότι είναι η σειρά σου για επιβίβαση:

Shop and collect…                                                                                                       Οι αγορές duty-free είναι από τους πιο προφανείς τρόπους να περάσετε τον χρόνο σας σε ένα αεροδρόμιο. Όλα τα αεροδρόμια διαθέτουν πολύ όμορφα καταστήματα, στα οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει προϊόντα κάθε λογής. Ένα από τα πιο ξεχωριστά αεροδρόμια για window shopping είναι το Heathrow του Λονδίνου και ιδιαίτερα το πολυκατάστημα Harrods στο Terminal 5.

Βόλτα στην πόλη
Αν ανήκεις στην κατηγορία των άτυχων ταξιδιωτών που η ώρα αναμονής φτάνει σχεδόν την μία μέρα, μην διστάσεις να οργανώσεις μία μονοήμερη εκδρομή στην κοντινότερη πόλη. Πόλεις όπως το Σίδνεϋ, το Σικάγο και το Χονγκ Κονγκ, καθώς και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διαθέτουν άμεση σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης μέσω τρένων και λεωφορείων. Μάλιστα, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης διοργανώνει δίωρες ξεναγήσεις στην πόλη για τους επιβάτες που η αναμονή τους ξεπερνάει τις 5 ώρες.

Φτιάξε το πλάνο του ταξιδιού
Εφόσον η αναμονή μέχρι την επομένη πτήση είναι αρκετά μεγάλη, δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το να ασχοληθείτε σοβαρά με το πλάνο του επικείμενου ταξιδιού σας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και το ίδιο το αεροπλάνο αποτελεί ιδανικό μέρος για τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού, καθώς ο χρόνος που διαθέτετε είναι άπλετος.

Μη χάνετε την ψυχραιμία σας!
Κανείς ποτέ δεν έχασε διατηρώντας την ψυχραιμία του στο αεροδρόμιο! Θυμηθείτε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου ή των αεροπορικών εταιρειών είναι άνθρωποι που δουλεύουν και δε φέρουν ευθύνη για τα κακώς κείμενα μιας εταιρείας ή για μια απλή ατυχία που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.