Νέα κλειστή σουίτα Business Class με πόρτα από την British Airways

Ακολουθώντας τον ανταγωνισμό στην επαγγελματική κατηγορία υπηρεσιών αεροπορικής μεταφοράς (Business Class), η British Airways καινοτομεί. Απευθυνόμενη σε επιχειρηματίες, στελέχη, ή για όσους είναι έτοιμοι να βάλουν το “χέρι βαθιά στη τσέπη”, προσφέρει μια νέου τύπου κλειστή σουίτα, με κόστος αρκετών χιλιάδων δολαρίων ανά πτήση.

Η νέα ιδιωτική καμπίνα, με κωδική ονομασία Club Suite, προσφέρει άμεση πρόσβαση στο διάδρομο, απ’ τον οποίο διαχωρίζεται μόνο με μια πόρτα. Προφέρει πλήρη ιδιωτικότητα και εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, καρέκλα με επίπεδη βάση και γραφείο-τραπέζι. Το πρώτο αεροπλάνο με νέες σουίτες θα παραδοθεί με διάταξη 1-2-1 και χωρητικότητα 56 θέσεων.

Το παρόν εγχείρημα βάζει την British Airways σε ένα μικρό κύκλο αεροπορικών εταιριών, καθώς μόνο η Qata rAirways και η Delta Air Lines διαθέτουν πλήρως κλειστές business class σουίτες. Αν και υπάρχουν και άλλες εταιρίες που διαθέτουν την συγκεκριμένη παροχή, την έχουν εντάξει στις First Class προσφορές τους.

Πάραυτα, το concept θα αργήσει να ενσωματωθεί πλήρως, λόγω του μεγάλου όγκου δρομολογίων και διασυνδέσεων της εταιρίας. Αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά σε πτήσεις Μαδρίτη-Λονδίνου, ώστε το πλήρωμα να μπορέσει να εξειδικευτεί σταδιακά στη νέα αυτή διάταξη.

“Στη British Airways διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς στόλους μακρινών αποστάσεων και τα πιο εκτεταμένα παγκόσμια δίκτυα. Λόγω αυτού, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προσαρμογής, ώστε η καμπίνα να γίνει διαθέσιμη προς όλους. Ελπίζουμε ότι περισσότεροι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν και να το απολαύσουν, όσο απολαύσαμε κι εμείς το σχεδιασμό της”, δήλωσε ο CEO της British Airways, AlexCruz.