Μια Θεσσαλονικιά Επιστήμονας…Φαινόμενο στην NASA

Μια Θεσσαλονικιά Επιστήμονας…Φαινόμενο στην NASA

Μπορεί να είναι μόνο 30 ετών, όμως τα διαπιστευτήρια της, οι εργασίες και η εμπειρία της ανταποκρίνονται σε πολύπειρους επιστήμονες. Η δική μας Ελένη Αντωνιάδου, γεννημένη στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζει την επαγγελματική της πορεία ως μια από τις πιο λαμπρούς φερέλπεις του χώρου της ιατρικής.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διακρίσεις της την τελευταία δεκαετία. Το όνομα της φιγουράρει στην λίστα “30 under 30” του Forbes, στην κατηγορία της ιατρικής. Εκτός αυτού, έχει λάβει βραβεία ESA Outstanding Researcher  για το 2012 και “50 for the Future” από την NASA, ενώ έχει ψηφισθεί και ως η Γυναίκα της Χρονιάς για το 2013, από τα ετήσια βρετανικά βραβεία “Every woman in Technology”.

Η ίδια έχει επιλεχθεί από τον αμερικανικό διαστημικό οργανισμό το 2012 και εντάχθηκε άμεσα στο τμήμα Ames Academy for Space Exploration. Περιγράφει τον εαυτό της ως μια φουτουριστική και υδριβική επιστήμων, απόρροια της διεπιστημονικής της εκπαίδευσης.

Είναι γνωστή στον χώρο για τις πρωτοποριακές της θεραπείες πάνω στις μεταμοσχεύσεις τεχνιτών οργάνων. Δηλώνει πως θέλει να καταφέρει τα παιδικά της όνειρα, ώστε να επιβιβαστεί σε ένα αστρόπλοιο που θα την επιτρέψει να ζήσει και να εργαστεί σε άλλους πλανήτες. Θα καταφέρει να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης στο μέλλον;