Παράγω και εξάγω

Παράγω και εξάγω

“Πρέπει να κινηθούμε στον άξονα  «παράγω και εξάγω» αποφεύγοντας  την “λέαινα” του λαϊκισμού  Πρέπει να τελειώνουμε επειγόντως με το πρόβλημα  της  υπερφορολόγησης, προωθώντας τάχιστα τον  εξορθολογισμό του ασφαλιστικού κόστους, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ιδιωτική οικονομία. Η ρομποτική , όμως , είναι ο δρόμος του μέλλοντος στις επιχειρήσεις’’.

“Οι νέοι πρέπει να να μάθουν ότι για να πάει μπροστά η οικονομία πρέπει να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, ακόμα και ρίσκο, να αποβλέπουν με εθνική στρατηγική στο μοντέλο “Παράγω – Εξάγω” και όχι σε παλαιότερα προ 15ετίας καταναλωτικά μοντέλα…’’

Ποιες είναι οι αδυναμίες και οι κακοδαιμονίες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που φρενάρουν την ανάπτυξη;

“Συχνά κάνω την εξής μεταφορική εικόνα για να περιγράψω τις κακοδαιμονίες της ελληνικής οικονομίας: Την  υπονομεύουν 3 ελέφαντες, 5 τίγρεις και 1 λέαινα.

Οι τρεις  ελέφαντες είναι η γραφειοκρατία, ο κρατισμός και η διαφθορά. Τα ονομάζω ελέφαντες διότι το μέγεθός τους ως δομικές αδυναμίες  της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιο. Πίσω τους κρύβονται  δυστυχώς βαθειά ριζωμένες  κοινωνικές, πολιτικές  και ιστορικές στρεβλώσεις που ξεκίνησαν μαζί με την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους.

Το χειρότερο είναι ότι ‘’παραδίδονται’’ σταθερά από γενιά σε γενιά και τείνουν να γίνουν τμήμα του DNA του νεοέλληνα και μεταφέρονται  ύπουλα αλλά σταθερά από γενιά σε γενιά.  Ο καθένας μπορεί να φανταστεί   το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει αυτή η ολέθρια παράδοση που υπονομεύει κάθε προσπάθεια εκ βάθρων αλλαγής της ελληνικής οικονομίας.

Ένας άλλος παραλληλισμός   είναι, όπως τον ονομάζω ‘’οι  πέντε  τίγρεις’’. Αυτές είναι η υπερφορολόγηση, η ανεργία, το εξαιρετικά υψηλό  κόστος ασφαλιστικών εισφορών, το κόστος χρήματος και τα κόκκινα δάνεια. Αυτά εκδηλώθηκαν και διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια , δεν έχουν ριζώσει ακόμα και μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα.

Τούτο όμως μπορεί να γίνει μεθοδικά  στην κατεύθυνση του  εξορθολογισμού του φορολογικού και ασφαλιστικού κόστους με μια ταυτόχρονη στοχευμένη πολιτική μείωσης των κόκκινων δανείων η οποία θα συμβάλει μεσοπρόθεσμα στην μείωση και του κόστους χρήματος.

Όλα αυτά όμως προβάλλονται και βρίσκουν το κατάλληλο έδαφος για να εξαπλωθούν λόγω του φαινομένου του λαϊκισμού. Αυτός επικράτησε δυστυχώς από την τάση που έχουμε να  εμπιστευόμαστε την τύχη μας σε ‘’εθνικούς σωτήρες’’.

Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα: Αντί να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και και ως κύτταρο της κοινωνίας να συμβάλει δημιουργικά  στην ανάκαμψη, πέφτουμε θύματα της δημαγωγίας με αποτέλεσμα οι ελέφαντες να μεγαλώνουν και οι τίγρεις να αλωνίζουν έχοντας τη λέαινα να βασιλεύει. Απλό,  σχηματικό αλλά πολύ ανάγλυφη πιστεύω είναι αυτή η αποτύπωση’’.

Όπως λέει ο Στέλιος Ράμφος  « άσε τους άλλους. Εσύ ! »

Δηλαδή, πιστεύω κυρίως στην ατομική ευθύνη η οποία ένα ενδυναμωθεί τότε γίνεται δίκτυο. Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε. Εδώ προσθέτω ότι ο καθένας μας ως πολίτης ως κύτταρο αυτής της κοινωνίας θα πρέπει να αναλάβει την ατομική του υποχρέωση και να συμβάλει στην απομάκρυνση των τίγρεων, των ελεφάντων και της λέαινας από την Ελληνική κοινωνία.

Είναι σημαντικό να κινηθούμε στον άξονα  «παράγω και εξάγω» αποφεύγοντας  την “λέαινα” του λαϊκισμού  Να τελειώνουμε επιτέλους με το πρόβλημα  της  υπερφορολόγησης, προωθώντας τάχιστα τον  εξορθολογισμό του ασφαλιστικού κόστους, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ιδιωτική οικονομία. Ο υγιής ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της διαρροής εγκεφάλων  (brain drain) – και όχι μόνον το Δημόσιο – στην κοινωνική συνοχή, στη λύση του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.

Οι νέοι  είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι για να πάει μπροστά η οικονομία πρέπει να λαμβάνουν σοφές αποφάσεις, να μην διστάσουν να αναλάβουν ρίσκο ρίσκο, να αποβλέπουν με εθνική στρατηγική στο μοντέλο “Παράγω – Εξάγω” και όχι σε παλαιότερα προ 15ετίας καταναλωτικά μοντέλα.

Αυτές τις επιλογές διαχρονικά στηρίζει  ο ΣΕΒΕ  ζητώντας παράλληλα  και αποτελεσματικά μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στο σημερινό διεθνές οικονομικό και ραγδαία μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον είναι μονόδρομος πια η επένδυση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια  που πρέπει να γίνουν  θεμελιώδεις και  αλληλένδετοι πυλώνες της στρατηγικής μια εταιρείας.

Οι δύο αυτοί πυλώνες, άλλωστε,  μας βοήθησαν να βρισκόμαστε ανάμεσα στις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες παραγωγής  ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας της Ευρώπης και να εξάγουμε τα προϊόντα μας  σε 72 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η καινοτομία :

Κατ’ αρχήν η  καινοτομία είναι ομαδική υπόθεση. Χωρίς κουλτούρα ομαδικότητας και ανθρώπινα δίκτυα όπως προανέφερα είναι αδύνατον να αναπτυχτεί μια επιχείρηση.  Η καινοτομία, με άλλα λόγια,   χωρίς την ομαδικότητα είναι απλά ‘’κενο-τομία’’!

Τούτο προϋποθέτει  είναι να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή, να αμφισβητείς την ίδια σου την επιτυχία και να αναζητάς το επόμενο στάδιο, να μην φοβάσαι την ανάληψη ρίσκου και να  είναι προνοητικός στην αλλαγή.

Η ρομποτική , όμως , είναι ο δρόμος του μέλλοντος στις επιχειρήσεις.   Η 4η βιομηχανική επανάσταση (industry 4.0) με την είσοδο των ρομποτ στην ζωές μας και στο εργασιακό περιβάλλον θα επιφέρει ριζικές αλλαγές οι οποίες θα ορίσουν το μέλλον της εργασίας και όχι μόνο’’.

Η αποστολή της εταιρείας πως συνοψίζεται κατά την δική σας φιλοσοφία;  

Επιδιώκουμε να είμαστε η καλύτερη Ελληνική εταιρεία και να εντασσόμαστε ανάμεσα στις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Η ιστορία της εταιρείας

Από την Πιερία  όπου λειτουργεί η  μεγάλη μονάδα παραγωγής σε όλο τον κόσμο η OlympiaElectronics με καινοτομία, σταθερό προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες , με πίστη στο μέλλον που φέρνει η Ρομποτική και με ‘’ομαδική κουλτούρα’’ στο επιχειρείν εδραιώνει τη δική της παρουσία στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

H  OlympiaElectronics  ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών  συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Το ανθρώπινο δυναμικό της OlympiaElectronics ανέρχεται στους 185 εργαζόμενους με 10% στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού. Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στην αντίληψη “προσφέρουμε περισσότερα για λιγότερα”.

Το 2017 βρίσκεται ανάμεσα στις 175 εταιρείες στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης, σύμφωνα με την GRANT THORNTON. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς  παραλαμβάνει το Χρυσό Βραβείο στα βραβεία GREEK EXPORTS AWARDS 2017 ενώ ταυτόχρονα αποσπά την τιμητική διάκριση του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας και τον έπαινο του Βραβείου Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος στα βραβεία MADE IN GREECE 2017.

  • Τον Μάρτιο του 2018 επιλέγεται ως μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στη λίστα ‘OnestoWatch’.
  • Η Olympia Electronics έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς στις Σκανδιναβικές χώρες (κυρίως στην Σουηδία και στην Νορβηγία).

Ποιος είναι:

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας.

Είναι CΕΟ της Olympia Electronics. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας. Είναι ιδρυτής του Think Tank SEVE.