4+1 συμβουλές για σωστή και ασφαλή μεταφορά του laptop σας

Έλληνας εξαγωγέας σημαίνει…
Business Traveller…

Σ ήμερα, οι περισσότεροι επαγγελματίες στα ταξίδια τους μεταφέρουν το laptop τους. Δείτε βασικούς κανόνες που καλό θα ήταν να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε παρέα με τον φορητό σας υπολογιστή.

 Βασικές πληροφορίες laptop
Θα πρέπει πάντα να έχετε αποθηκευμένο σε ένα ασφαλές σημείο (σε χαρτί στο πορτοφόλι σας, στο κινητό σας κλπ.) τη μάρκα, το μοντέλο και το σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όλες αυτές της πληροφορίες σε περίπτωση που χρειαστεί να το δηλώσετε για απώλεια ή κλοπή στην αστυνομία.

 Κρατήστε back up
Καλό θα ήταν να διατηρείτε ένα back up σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο που θα έχετε στο σπίτι σας ή να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες cloud για μεγαλύτερη ευκολία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσετε ποτέ τα προσωπικά σας αρχεία ότι και αν συμβεί.

 Μεγάλη προσοχή στα κοινόχρηστα  δίκτυα Wi-fi
Σίγουρα όταν ανακαλύπτετε ότι υπάρχει κάποιο ελεύθερο/κοινόχρηστο δίκτυο σε κάποιο ταξίδι σας, είστε παραπάνω από ευχαριστημένοι. Ωστόσο, ένα κοινόχρηστο δίκτυο κρύβει και κινδύνους που πολλοί αγνοούν. Καλό θα ήταν να περιορίσετε την χρήση του μόνο στην περιήγηση στο internet. Ένα ελεύθερο δίκτυο είναι αρκετά επικίνδυνο συνεπώς, αποφύγετε να ανεβάζετε προσωπικά αρχεία και ευαίσθητες πληροφορίες. Κάποιος επιτήδειος ενδέχεται να προσπαθήσει να αποσπάσει αρχεία και πληροφορίες που διαμοιράζετε μέσω του δικτύου αυτού.

 Προσοχή στον τρόπο μεταφοράς του laptop
Δώστε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του laptop σας κατά τη μεταφορά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το τοποθετείτε σε αποσκευές ή σε χώρο μεταφοράς άλλων αποσκευών. Πρέπει πάντα να μεταφέρεται στην ειδική τσάντα μεταφοράς και να βρίσκεται πάντα στον χώρο του αεροπλάνου μαζί με εσάς.

 Απενεργοποιήστε το laptop κατά τη μεταφορά
Πολλές φορές αρκετός κόσμος μεταφέρει το laptop στην τσάντα του, χωρίς αυτό να έχει απενεργοποιηθεί. Ειδικά στις περιπτώσεις που πραγματοποιείτε κάποιο πολύωρο ταξίδι, είναι πολύ λογικό να υπάρξει υπερθέρμανση και να διακινδυνέψετε την ασφάλεια του laptop σας.