Με μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τιμώμενης χώρας στην ιστορία της ΔΕΘ λέει «hallo» στη Θεσσαλονίκη η Γερμανία

Ως μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τιμώμενης χώρας στην ιστορία της Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταγραφεί αυτή της Γερμανίας στη φετινή 88η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-15 Σεπτεμβρίου. Στο γερμανικό περίπτερο θα στεγαστούν 120 επιχειρήσεις και φορείς από όλο το φάσμα της οικονομίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, ενώ η συμμετοχή της χώρας θα καλύψει το σύνολο των 6000 τετραγωνικών μέτρων του περιπτέρου 13. Υπό το brand «made in Germany» και με σύνθημα «hallo Ελλάδα», η Γερμανία θα παρουσιάσει, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, ένα περίπτερο προδιαγραφών Παγκόσμιας Έκθεσης (EXPO).

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο γερμανικό περίπτερο προέρχονται από τους σημαντικότερους κλάδους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως βιομηχανία, μεταποίηση, υψηλή τεχνολογία, ενέργεια, μεταφορές-logistics, χρηματοπιστωτικός τομέας, φαρμακοβιομηχανία, αγροτική τεχνολογία και τεχνολογία τροφίμων. Παράλληλα, οι γερμανικοί φορείς δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία όπως αυτά του πολιτισμού, εκπαίδευσης, οικονομίας, εμπορίου κτλ.

«Η εκθεσιακή συμμετοχή της τιμώμενης χώρας θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ πρόγραμμα θεματικών ημερών με ενδιαφέρουσες διαλέξεις, συμπόσια και συναντήσεις B2B, όπου θα αναδειχθούν μεταξύ άλλων οι κλάδοι των logistics-μεταφορών, της βιομηχανίας υγείας-ιατρικής τεχνολογίας-φαρμακευτικών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας-περιβαλλοντικής τεχνολογίας-αειφορίας, της εκπαίδευσης- έρευνας και της ψηφιακής οικονομίας- νεοφυών επιχειρήσεων. Εκπαιδευτικές δράσεις, networking events και εταιρικές παρουσιάσεις, όπως επίσης και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, θα πλαισιώνουν τη συμμετοχή της τιμώμενης χώρας στην 88η ΔΕΘ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, στα δύο Σαββατοκύριακα της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις για θέματα τουρισμού, τροφίμων και γεωργίας, ελέγχου καταστροφών και αστικής ανάπτυξης, ενώ οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος της Τιμώμενης Χώρας, θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Μάλιστα, μία από τις ημέρες των μουσικών εκδηλώσεων της 88ης ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένη στη Γερμανία, με τη συμμετοχή δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος.

«Η γερμανική συμμετοχή οργανώνεται με την υψηλή εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας & Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, ενώ την κατασκευή και προετοιμασία του εκθεσιακού περίπτερου, έχει αναλάβει ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Λειψίας (Leipziger Messe International)» καταλήγει η ανακοίνωση._