Το Ελληνικό Ελαιόλαδο στην κορυφη του κόσμου

Το Ελληνικό Ελαιόλαδο στην κορυφη του κόσμου

Για πρώτη φορά ένα ελληνικό ελαιόλαδο βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του World Ranking Evoo 2018 (WREVOO), αναδεικνύωντας την Ελλάδα πρώτη σε αυτήν την κατηγορία.

Πρόκειται για το ελαιόλαδο Majestic Blend Flavored Evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου (https://www.bioarmonia.gr/el/) που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνωνα και Ταϋγέτου στη Λακωνία. Το προιόν κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Condimento-Flavored Evoo, συναγωνιζόμενο δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Συγκεκριμένα η World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, διεθνής ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018» η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψιν 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου.

Ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς – πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το “Συλλεκτικόν” ελαιόλαδο μας ενώ φέτος με το “Majestic” κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO(EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο».

Τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστα κατέκτησε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία.