1η Ελληνική συμμετοχή του κλάδου των δομικών υλικών και κατασκευών. Με εθνικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση «AFRICAN CONSTRUCTION EXPO &TOTALLY CONCRETE EXPO by the Big 5»

Ο  Οργανισμός Enterprise Greece στο πλαίσιο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες αναδυόμενες αγορές, διοργάνωσε για πρώτη φορά την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας με εθνικό περίπτερο στην σημαντικότερη Διεθνή Έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών της Ν. Αφρικής «AFRICAN CONSTRUCTION EXPO & TOTALLY CONCRETE EXPO by the Big 5».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2019, στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, Gallagher Convention Center. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επτά (7) κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των μονωτικών υλικών-χρωμάτων, των μεταλλικών κατασκευών και των ηλικιακών συστημάτων. Κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο.

Την έναρξη της έκθεσης κήρυξε το πρωί της 11ης Ιουνίου ο Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ, κ. Cllr Herman Mashaba, ο οποίος επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το Ελληνικό Περίπτερο και συνομίλησε με εκπροσώπους των ελληνικών εταιριών.
Τις ελληνικές επιχειρήσεις επισκέφθηκαν επίσης, ο Πρέσβης, κ. Ρούσσος Κούνδουρος και ο επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στο Γιοχάνεσμπουργκ, κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, οι οποίοι συζήτησαν με τους Έλληνες εκθέτες τους τρόπους τόνωσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας προς την μεγάλη αγορά της Ν. Αφρικής, αναλύοντάς τους τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις εμπορικές προκλήσεις που παρουσιάζει η περιοχή.

Enterprise Greece

Ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.