Αίγυπτος-κορονοϊός: Μέσα στον Μάιο ανοίγουν τα ξενοδοχεία στη Χώρα του Νείλου για τον εσωτερικό τουρισμό, με νέους κανόνες λόγω Covid-19 και με μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα 25%, που θα αυξηθεί στο 50% από την 1η Ιουνίου

Τους πελάτες τους θα αρχίσουν να υποδέχονται τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία από τις προσεχείς εβδομάδες με μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα 25%, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 50% από την 1η Ιουνίου. Ωστόσο το άνοιγμα αυτό για τον εσωτερικό τουρισμό θα περιλαμβάνει και πολλούς νέους κανόνες λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι, την Υπουργό Υγείας Χάλα Ζάγιεντ και τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας Μοχάμεντ Ναμπάρ Ενάμπαχ, θα τηρούνται αυστηροί υγειονομικοί κανόνες σε κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Αίγυπτο.

Ένα από τα μέτρα θα είναι ότι το κάθε ξενοδοχείο θα διαθέτει έναν όροφο αποκλειστικά για την απομόνωση τυχόν κρουσμάτων με κορονοϊό, σε περίπτωση που υπάρξουν εντός του ξενοδοχείου ή έστω για τον σκοπό αυτό θα διατίθεται ένα μικρό ξενοδοχείο σε κάθε μεγάλη τουριστική περιοχή. Κάθε αποσκευή των πελατών θα απολυμαίνεται τόσο κατά την άφιξη όσο και την αναχώρησή τους, ενώ κάθε πελάτης θα θερμομετρείται σε κάθε είσοδό του στον χώρο. Θα παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας παραμονής, θα απαγορεύονται όμως προς το παρόν μεγάλες εκδηλώσεις (συνέδρια και κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις).

Στα εστιατόρια, τα μενού θα είναι προκαθορισμένα, θα απαγορεύονται οι μπουφέδες, ενώ θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις 2 μέτρων από τραπέζι σε τραπέζι και ενός μέτρου από άτομο σε άτομο στο ίδιο τραπέζι, με ανώτατο όριο της κάθε οικογένειας τα έξι άτομα. Οι ναργιλέδες απαγορεύονται. Τέλος, όλοι οι υπάλληλοι θα υποβάλλονται σε συνεχή τεστ για τον Covid-19.