Ουγκάντα: κάνναβη σε Καναδά & Γερμανία

Συμφωνία για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ουγκάντα υπέγραψε η εταιρεία Industrial Hemp με την εταιρεία διανομής Together Pharma, ισραηλινών συμφερόντων. Η παραγωγή, η οποία θα τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας,  θα κατευθυνθεί σε Γερμανία και Καναδά προκειμένου να παραχθούν εκεί υψηλής αξίας φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία θα διοχετευτούν στην αγορά μέσω δικτύου χιλιάδων φαρμακείων και στις δύο χώρες. Η περίοδος της συμφωνίας είναι 10ετής και το ύψος της προσδιορίζεται σε 160 εκατ. δολάρια.

Η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη παγκοσμίως και το ένα μετά το άλλο τα κράτη ‘απελευθερώνουν’ τη νομοθεσία τους προκειμένου να διευκολύνουν τόσο την παραγωγή όσο και τη μεταποίηση. Στην υπέρ της κάνναβης κινητικότητα, έχει συμβάλει και η επιστημονική πλέον βεβαιότητα ότι η κάνναβη μπορεί να αντικαταστήσει τα οπιούχα φάρμακα στην καταπολέμηση του πόνου π.χ. σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Η εταιρεία  Industrial Hemp είναι η μόνη που έχει λάβει επίσημη άδεια από την κυβέρνηση της Ουγκάντα για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ίδια την κυβέρνηση, 14 εταιρείες έχουν καταθέσει φάκελο για να ξεκινήσουν παραγωγή την αφρικανική χώρα. Στην Ουγκάντα αναμένουν ότι η κάνναβη μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να φέρει συνάλλαγμα στη χώρα κι όλα αυτά, χωρίς να υφίσταται κανένας περιβαλλοντικός κίνδυνος από την καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού.