Για πρώτη φορά ελληνικό φαρμακευτικό προϊόν εισέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ

Ένα ενέσιμο ογκολογικό φάρμακο της Rafarm, αποτελεί την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια εισχώρησης ελληνική φαρμακευτικής εταιρίας στην μεγαλύτερη σχετική αγορά παγκοσμίως.

Η εταιρία, η οποία πιστοποιήθηκε τον Νοέμβρη του 2017 επιτυχημένα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για το εργοστάσιο και ερευνητικό της κέντρο, αποβλέπει σημαντικά αποτελέσματα από αυτή της την κίνηση. Ήδη η Rafarm, το 2018, έκλεισε με τζίρο αυξημένο κατά 10 εκατ. Ευρώ το 2018 (80 εκατ. Ευρώ, έναντι 70 εκατ. Ευρώ του 2017).

Σχετικά με την εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της Rafarm ανέφερε πως «όλοι εμείς στη εταιρεία είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για τη μεγάλη αυτή επιχειρηματική επιτυχία, τόσο σε εταιρικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η σημαντική αυτή εξέλιξη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσήλωση και επένδυση της εταιρείας και των ανθρώπων της στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων ποιοτικών προϊόντων, υψηλών προδιαγραφών. Συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να ενισχύσουμε και να εδραιώσουμε τη διεθνή μας παρουσία μέσα από την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά και τη σύναψη δυναμικών συνεργασιών ανά τον κόσμο»

Η ελληνική φαρμακευτική αποσκοπεί στην προώθηση τριών ακόμη στείρων ενέσιμων προϊόντων, καθώς έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο προς αξιολόγηση στην FDA των ΗΠΑ. Οι εξελιγμένες παραγωγικές της δυνατότητες την επιτρέπουν να διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στα συγκεκριμένα είδη.

Η Rafarm δημιουργήθηκε το 1974, και συνεχίζει να πρωτοπορεί στον χώρο, έχοντας καταφέρει να θεωρείται μια από τις καλύτερες εταιρείες του χώρου στην Ελλάδα. Στις παραγωγικές τις μονάδες συνολικής έκτασης 12.000τ.μ., πάνω από 300 εργαζόμενοι συμβάλλουν στην παραγωγή περισσότερων από 150 προϊόντων, τα οποία προωθούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.