Συνεχίζει ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΣΕ η Σακελλαρίδη

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, επανεξελέγη με απόλυτη ομοφωνία η κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη. Ο σύνδεσμος προβλέπει πως το περσινό ιστορικό ρεκόρ που επιτευχθεί, υπερβαίνοντας τα 33 δισ. ευρώ, μπορεί να συνεχιστεί, με μια αύξηση της τάξης 8% και 10%. Η παραπάνω πρόβλεψη μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν υπάρξουν συνταρακτικές γεωπολιτικές εξελίξεις ή αν δεν αλλάξουν οι αποτρεπτικοί παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη, και χαραχθεί κοινή Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών.

Το πλήρες διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από:

Αντιπροέδρους κα. Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα (Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος «ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ») και την κα. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (Αντιπρόεδρος της «GFENERGY ΑΕΒΕ» και Πρόεδρος «SOYAMILLSINTERNATIONAL»), καθώς και τονκύριο Νικόλαο Δούρο (Πρόεδρος «DUR Α.Ε.»).

Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κολοκοτρώνη (Πρόεδρος «ADELCO Α.Ε.») και Οικονομική Επόπτη την κα. Νίκη Γιαβρόγλου (Διευθύνουσα Σύμβουλος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ» και μέλος Δ.Σ. «ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε.»).

Συμβούλους(με αλφαβητική σειρά) τους κ.. ΜπασσάμΑζάρ (Διευθύνων Σύμβουλος «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ Ε.Ε.»), Γεώργιο Γερεντέ (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Ν.ΓΕΡΕΝΤΕΣ Α.Ε.»), Ηλία Κουτσολιούτσο («ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΙΑ»), Νικόλαο Μαυρίκο (Διευθύνων Σύμβουλος «ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΜΑΥΡΙΚΟΣ Α.Ε.» και Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων), Μπερτζελέτου Έλλη («ΔΗΜ.Θ.ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ Α.Ε.»).

Η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κα. Σακελλαρίδη, με αφορμή την επανεκλογή της, δήλωσε: «Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, της Κεντρικής Εξαγωγικής Οργάνωσης της χώρας εκπροσωπούνται δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα εξωστρεφών δραστηριοτήτων. Ο Σύνδεσμος με την ίδια αταλάντευτη βούληση θα συνεχίσει να στηρίζει και να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των Ελλήνων Εξαγωγέων, να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές ενώ παράλληλα θα εξακολουθεί να παρεμβαίνει στον Δημόσιο Διάλογο και να προωθεί τις θέσεις και τα αιτήματα του εξαγωγικού κόσμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Την ισχύ της παρέμβασής του απέδειξε περίτρανα στο πρόσφατο Συνέδριο που διοργάνωσε με τίτλο: «Πορεία προς το Μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές», την έναρξη του οποίου τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ το παρών έδωσαν Υπουργοί, Περιφερειάρχες, ΤομέαρχεςΟικονομικών και Εξωτερικών υποθέσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρέσβεις μεγάλων ξένων χωρών (Η.Π.Α., Ινδία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.), υψηλόβαθμα στελέχη του Τραπεζικού Κλάδου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Πρόεδροι των διμερών Επιμελητηρίων, στελέχη της διπλωματίας και της οικονομικής ζωής του τόπου, επιχειρηματίες από όλους τους εξαγωγικούς κλάδους. Με την παρουσία τους υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι εξαγωγές για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας».